رئيسجمهور گفت:بنده از نزديک در جريان حادثه رودبار و منجيل و بم بودم و کمکرساني اينبار از طرف مردم و دولت بهتر بود، مردم نقص دولت را به خوبي جبران کردند.
به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، حسن روحاني رئيسجمهور در گفتوگوي تلويزيوني با مردم به منظور بررسي عملکرد 100 روزه دولت دوازدهم،گفت: به تمام مردم ايران شب بخير ميگويم به خصوص به مردم قهرمان استان کرمانشاه که اين ايام غمدار مصيبت و حادثه دردناکي هستند که در سايه زلزله براي آنها به وجود آمد.
وي با ابراز تقاضاي رضوان رحمت براي همه درگذشتگان اين حادثه خاطرنشان کرد: اميدواريم دولت و مردم در کنار همديگر بتوانند به اين مردم مرزدار عزيز کمک کنند تا از اين گذر سخت بتوانند عبور کنند من ميخواهم در اينجا تشکر کنم از همه آنهايي که در اين 15 روز دستاندرکاران اعم از خود مردم کرمانشاه، نيروهاي دولتي، نيروهاي مسلح و همه آنهايي که به يک نحو در اين حادثه غمبار به اين مردم عزيز ياري رساندند.
رئيسجمهور بيان داشت: ما زلزله 7.3 ريشتري در کشور در سالها و دهههاي اخير نداشتهايم زلزله بسيار شديد بود و شب اين زلزله واقع شد که کار را سختتر ميکند. وقتي زلزله ميآيد برق، آب و گاز و همچنين راههاي ارتباطي با مشکلات فراواني مواجه ميشود.
روحاني اضافه کرد: در عين حال خود مردم به همديگر خيلي ياري کردند و نجاتگران و امدادگران اقدامات بسيار ارزندهاي را انجام دادند.
روحاني همچنين گفت: مجموعه خدمات 100 روزه دولت در يک جلد کتاب در سايت دولت بارگزاري شده است.
رئيس جمهور اظهار داشت: حدود دو هزار و هفتصد نفر از لحظه وقوع زلزله تا فردا ظهر از زير آوار نجات يافتند و بيش از 7 هزار مصدوم به بيمارستان منتقل شد.
روحاني با اشاره به سفر خود در روز دوم زلزله به کرمانشاه گفت: مردم دلاور عزير سرپل ذهاب را زيارت کردم و روحيه خوبي داشتند علي رغم اينکه مصيبت سنگيني ديده بودند.
وي با بيان اينکه آنچه که مردم زلزله زده از مسئولين ميخواستند درخواست به حقي بود تصريح کرد: بيشتر مسئله آب آشاميدني و چادر مطرح بود که به سرعت نيازهاي اوليه به آنان رسيد.
روحاني ادامه داد: به بيمارستان کرمانشاه که رفتم، همه پرسنل 48 ساعت بود که نخوابيده بودند. 300 عمل جراحي انجام گرفته بود و مجموعاً در 48 ساعت اول 1550 عمل جراحي انجام گرفته بود. وزارت کشور، ستاد بحران همگي خوب فعاليت کردند. هلال احمر بسيار فعال بودند. البته هنوز مشکلات فراوان است ولي من فکر ميکنم که خوب است که صداو سيما خدمات دولت و مردم را به مقايسه با کشورهاي ديگر مقايسه کند؛حتي با کشورهاي اروپايي و آمريکايي.
مردم نقص دولت را به خوبي جبران کردند
وي با بيان اينکه از حوادث قبلي نيز کمک رساني بهتر بود خاطرنشان کرد: بنده از نزديک در جريان حادثه رودبار و منجيل و بم بودم و کمک رساني اينبار از طرف مردم و دولت بهتر بود. مردم نقص دولت را به خوبي جبران کردند.
رئيس جمهور ادامه داد: نيروهاي مسلح اعم از سپاه و ارتش و بسيج خوب عمل کردند. از مراحل اوليه عبور کردهايم. در زمينه اسکان موقت هستيم که حالا مردم بخواهند جايي را در نزديکي هاي خودشان اجاره کنند و دولت هزينه آن را بدهد. کانکس به سرعت در حال ساخته شدن است. از همه جاهايي که که امکان تهيه کانکس بوده در حال تهيه هستيم.
وي با بيان اينکه براي اولين بار، همه بودجه لازمي که بايد دولت پرداخت کند را بلافاصله بعد از وقوع زلزله در جلسه هيئت دولت تصويب کرديم اظهار داشت: 50 درصد وجوه تصويبي را در اختيار ارگان هايي که در حال خدمت رساني هستند قرار داده ايم.
رئيس جمهور در ادامه با تبريک ميلاد پيامبر اسلام و آغاز امامت حضرت ولي عصر (عج)اظهار داشت: اميدوارم در 100 روزي که گذشته توانسته باشيم آن خدمتي که وعده داده بوديم را ارائه کرده باشيم.
مجموعه خدمات 100 روز اوّل دولت دوازدهم در يک کتاب گردآوري شده است
وي از گردآوري مجموعه خدمات 100 روز اوّل دولت دوازدهم در يک کتاب خبر داد و تصريح کرد: اين کتاب در سايت دولت قرار دارد و مردم ميتوانند آن را ملاحظه کنند.
روحاني افزود: برنامه ريزيهاي اساسي براي سال 96 و برنامه هاي کلي براي 4 سال دولت، در اين 100 روز تدوين شده؛ بودجه در حال تصويب است و در بودجه امسال، شواهد تحول مثبتي خواهيم بود.
روحاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه در مورد منابع حاصل براي برطرف کردن فقر مطلق از کجا است، خاطرنشان کرد: اساس اين برنامه که ما فقر را در کشور مرتفع کنيم ايجاد رونق اقتصادي و اشتغال است.
وي افزود: ما در طول برنامه دولت يازدهم هم به کميته امداد و هم به بهزيستي کمک کرديم تا بتوانند افراد را از زير پوشش خارج کنيم و در اين راستا 5 هزار ميليارد اعتبار در اختيار کميته امداد قرار داديم.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما ضمن اينکه افراد تحت پوشش کميته امداد و بهزيستي را خودکفا ميکنيم که اين امر از طريق رونق اقتصادي و اشتغال امکانپذير است اما همواره در کشور عدهاي هستند نيازمند کمک هستند. اساس اين کمک برمبناي اين است که ما بتوانيم از طريق درآمدهاي بيشتر اين معضلي که در جامعه است را جبران کنيم.
روحاني خاطرنشان کرد: اين درآمدها از طريق فعاليتهاي اقتصادي، فعاليتهاي مالياتي يا ساير درآمدهايي که دولت خواهد داشت درآمدهاي دولت در حال افزايش است. يعني درآمدهاي ما در امسال نسبت به سال گذشته افزايش داشته اما مخارج ما هم افزايش داشته است.
وي افزود: ما وقتي بحث سرمايهگذاري و استفاده از ظرفيتهاي مختلف کشور را مطرح ميکنيم در واقع بخشي از درآمد دولت و خزانه به اين کار اختصاص پيدا ميکند.
مبناي کار ما اين نيست که يارانه نقدي را افزايش دهيم
رئيس جمهور اظهار داشت: مبناي کار ما اين نيست که يارانه نقدي را افزايش دهيم البته ما در اين دولت يارانه را در بخشهاي مختلف افزايش داديم اما نه به صورت نقدي به شکلي که ماهانه به مردم پرداخت شود.
روحاني خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در بخش کشاورزي در طول چهار سال دولت گذشته پول خريد تضميني گندم را به حدود دو برابر افزايش داديم که اين کمک به کشاورزان کشور است. اين کار به مفهوم يارانه نقدي نيست اما کمک ميکنيم تا کشاورزي رشد پيدا کند و از اين طريق به کشاورزان و باغداران و ديگران کمک ميشود.
وي افزود: در عرصه روستاها ما داريم تلاش ميکنيم که يک تحول مثبت در روستاها اتفاق افتد ما يک لايحه در اين باره به مجلس داده بوديم که 1.5 ميليارد از صندوق استفاده کنيم و معادل آن را از بانکها استفاده کنيم و طرح اشتغال براي روستاها و شهرهاي زير 10 هزار نفر را اجرايي کنيم که اين موضوع در مجلس تصويب و در دولت براي آن برنامهريزي شد و آخرين مراحل خود را براي اجرا طي ميکند.
رئيس جمهور اظهار داشت: اما اينکه ما بخواهيم پول به مردم بدهيم جز افرادي که نيازمند هستند به عنوان مثال معلوليتي دارند يا فقري دارند که ما بايد مستقيم به آنها کمک کنيم اين کار را از کانال مستمريبگيران مستمري آنها را افزايش ميدهيم.
روحاني در پاسخ به سؤالي مبني براينکه برنامه دولت براي ايجاد رشد اقتصادي قابل قبول در کشور چيست، خاطرنشان کرد: ما سياست دولت قبل در تکرقمي نگه داشتن تورم را ادامه ميدهيم؛ چرا که هدف ما اين است که تورم يک رقمي باقي بماند.
وي افزود: در بحث اقتصادي ما در دولت گذشته همزمان با اينکه تورم را پايين آورديم رشد منفي را مثبت کرديم. طبق آمار بانک مرکزي رشد اقتصادي در سال 91 معادل منفي 6.8 بوده و طبق اعلام مرکز آمار منفي 7.4 بوده است و حدود 0.7 واحد درصد در اين سال منفي بوده است.
رئيس جمهور اظهار داشت: در سال 92 اين منفي کم شد البته همچنان منفي بود و در سال 93 ما رشد مثبت 3 درصد را داشتيم. در سال 94 شرايط اقتصادي بسيار سخت شد و رشد ما حدود يک درصد شد اما در سال 95 رشد قابل ملاحظهاي داشتيم.
روحاني خاطرنشان کرد: طبق نظر بانک مرکزي و مرکز آمار ما براي اولين بار طي سالهاي اخير در سال 95 به رشد 2 رقمي رسيديم و در سال جاري نيز رشد سه ماهه اول با نفت 6.5 درصد و بدون نفت 7 درصد است.
هدف ما رشد اقتصادي بالاي 5 درصد در دولت دوازدهم است
وي افزود: هدف ما اين است که رشد اقتصادي بالاي 5 درصد را در دولت دوازدهم داشته باشيم و براي اينکه رشد اقتصادي ايجاد کنيم نحوه بودجهريزي ما بايد تغيير کند.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما بايد مردم را وارد عرصه اقتصاد کنيم، ما امسال براي طرحهاي نيمهتمام طرح ويژهاي داريم که در لايحه بودجه آن را ارائه خواهيم کرد. بايد نسبت به جذب بيشتر سرمايهگذاري خارجي اقدام کنيم.
روحاني خاطرنشان کرد: ما در 100 روز اول قراردادهايي که ما با بانکهاي کشورهاي مختلف بستيم 23.1 درصد ميليارد دلار ما موافقت فاينانس گرفتيم. در 100 روز اول قراردادهاي بيش از 5 ميليارد دلار نهايي شده و در بسياري از زمينهها کشورهايي که با ما کار ميکنند ميگويند ما ميدانيم که ما نبايد به ايران کالا صادر کنيم. ما بايد سرمايهگذاري در ايران انجام دهيم.
حمايت همهجانبه از سرمايهگذاري به ويژه ايرانيان خارج از کشور از تصميمات جلسات اخير سران قوا
وي افزود: يکي از تصميماتي که در جلسه سران سه قوه در جلسات اخير اتخاذ شد حمايت همه جانبه از سرمايهگذاري به ويژه ايرانيان خارج از کشور است که در ايران سرمايهگذاري کنند.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما براي رشد اقتصادي هم نيازمند فناوري هستيم و هم به سرمايهگذاري نياز داريم و هم نيازمند بازار اشتغال هستيم و رشدي را ميخواهيم که با اشتغال بيشتر مردم و فناوري بيشتر همراه باشد. پس رشد فناورانه توأم با اشتغال هدفي است که ما در اين دولت دنبال ميکنيم.
رئيسجمهور در بخش ديگري از سخنانش افزود: مشکل بانکها فقط مربوط به برجام نيست و مشکلات ديگري هم دارند.
روحاني در پاسخ به اين سوال مجري مبني بر اينکه سه سرفصل مهم که بودجه دولت صرف آنها ميشود که شامل حقوق کارمندان، کسري صندوقهاي بازنشستگي و يارانهها ميشود، حرف قابل کنترل و مديريت کردن است. در يارانه نقدي نسبت يارانهبگيران به پارسال بيشتر هم شده است و کسري صندوقهاي بازنشستگي ما بسيار جدي است و عليالقاعده بايد اين صندوقها مستقل باشد نه اينکه دولت به آنها پول دهند و همچنين هزينههاي جاري دولت براي اين منظور چه کار ميخواهيد بکنيد تا دولت حرکت کند، گفت: دولت دوازدهم 25 هزار ميليارد تومان براي بودجه عمراني گذاشته است و اين يک تحول بسيار خوبي در اين 100 روزه است.
وي تصريحکرد: اين 25 هزار ميليارد تومان هم تخصيص داده شده و هم پرداخت شده است و تخصيص ممکن است بيش از اين هم باشد. البته در ماههاي اول سال پرداخت عمراني ما خيلي خوب نبود ما در مجموع تا پايان سال و در اين 100 روزه يک تحول خوبي بوده تا پايان سال رقم، رقم ما در بودجه عمراني رقم قابل ملاحظهاي خواهد بود. البته براي سال آينده يک فکر ديگري کردهايم. يعني ما ميخواهيم بودجه عمرانيمان را اهرم کنيم تا از صندوق، بانکها و از سرمايه مردم استفاده کنيم. بنابر اين در مجموع طراحي ما يک بودجه عمراني خيلي بالايي است.
وي ادامه داد: من در فصل بودجه در 19 آذر ماه در مجلس در اين باره توضيح خواهم داد. بنابر اين در بخش عمراني امسال لااقل در اين 100 روز نسبت به 100 روز سال گذشته خيلي بهتر بوده است اما اينکه گفتيد مواردي به عنوان معضلات،مشکلات و چالشها وجود دارد، نسبت به يارانه دولت و مجلس بايد با همديگر تصميم بگيرند.
تعداد زيادي سالانه به يارانهبگيران افزوده ميشود
روحاني خاطرنشان کرد: مجلس سال گذشته به ما تکليف کرد که دولت هر که را شناسايي کرد که وضع زندگياش خوب است و نياز به يارانه ندارد يارانهاش را قطع کنيد. اين کار ساده و آسان نبود. وزارت رفاه اين مسئوليت را بر عهده گرفت، عدهاي يارانهاشان قطع شد و عدهاي نيز اعتراض و برخي نيز دوباره يارانهشان برقرار شد.هميشه هم تعداد زيادي سالانه به يارانهبگيران ما افزوده ميشود.
رئيسجمهور تصريح کرد: در يکسال ما بيش از يک ميليون رشد جمعيت خالص داريم و همه آنها به يارانهبگيران اضافه ميشوند اما اينکه بايد در مورد يارانهها چه کار کرد هم ما با مجلس مشورت خواهيم کرد و هم در بودجه امسال اگر مجلس تصميمي گرفت بر مبناي آن عمل ميکنيم.
وضع ما در مورد صندوقها سال به سال دارد بدتر ميشود
روحاني در مورد صندوقهاي بازنشستگي در کشور گفت: وضع ما در مورد صندوقها سال به سال دارد بدتر ميشود. ما در سال آينده 50 هزار ميليارد تومان به صندوقهاي بازنشستگي کمک خواهيم کرد. براي صندوق بايد فکري کرد. يکي از قدمهايي که دولت در اين 100 روزه برداشته است اين است که به سازمان تأمين اجتماعي دستور دادم که تمام بنگاههاي اقتصاديشان را بايد به بازار عرضه کنند و آنها را بفروشند.
وي اضافه کرد: نبايد مديريت بنگاههاي اقتصادي را بر عهده داشته باشند البته با آن پول ميتوانند سهام داشته باشند اما در عين حال مديريت اين بنگاهها را بايد کنار بگذارند. يکي از هدفهاي ما در دولت دوازدهم اين است که بنگاههاي اقتصادي به مردم واگذار شود و من فکر ميکنم غير از دولت بقيه آنهايي که بخشهاي عمومي غيردولتي هستند و يا نيروهاي مسلح آنها نيز بايد واگذار کنند. در اين زمينه يکي دو بار هم با مقام معظم رهبري صحبت کردهام ايشان کاملاً موافق هستند که همه اينها واگذار به مردم شود. اين باعث رونق اقتصادي و تحول اقتصادي ميشود.
روحاني در مورد بنگاهداري بانکها خاطرنشان کرد: دستور من به وزير اقتصاد اين است که هر رئيس بانکي که ميآيد اولين شرط اين است که اموال راکد را بفروشد و خود اين يک قدمي است. بقيه موارد هم همين طور است. بعضي از معضلاتي است که در يک سال حل نميشود اما هدف دولت اين است که معضل بانکها را بتوانيم حل کنيم و اشاره ميکنم که قدم هاي خوبي در زمينه بانک در اين 100 روزه برداشته شده است.
يک بخش مشکل بانکها مربوط به برجام است
روحاني تأکيد کرد: بانکهاي ما نياز به يک تحول بزرگ براي ارتباطشان با دنيا و بانکهاي جهاني دارند، برخي ميگويند مشکل بانکها فقط برجام است مشکل بانکها يک بخش آن مربوط به برجام است خيلي از قوانين را لازم است تصويب کنيم براي اينکه مشکلات حل شود.
روحاني اضافه کرد: ما اخيراً دو لايحه به مجلس در مورد همين موضوع داديم مبارزه با پولشويي و مبارزه با تروريسم اين لوايح بود تا بتوانيم مشکلات را حل کنيم پس بانکهاي ما در اين زمينه بايد فعال شوند. شفافسازي کار بانکها يکي از اهداف اين دولت است.
رئيسجمهور در مورد مشکل سپردهگذاران بيان داشت: برخي از اين مشکلات تعاونيهايي بود که در دهه 70 و 80 درست شده بود و مجوزهايي براي خودشان گرفته بودند و کارهايي ميکردند يکي از معضلات اقتصادي را اينها درست کردند.مردم را براي سود بالا تشويق ميکردند بدون اينکه تخصص اين کار و پيامدهاي آن را بدانند و يا ميخواستند سر مردم را کلاه بگذارند.
وي در اين باره گفت: از اواخر دولت يازدهم و اوايل دولت دوازدهم ما با مؤسساتي مواجه شديم که به نوعي غيرمجاز بودند و سپردهگذاران پول گذاشته بودند و نميتوانستند آن را پرداخت کنند و مجموع اينها چيزي حدود 3 ميليون و 400 هزار خانوار بود يعني 3 ميليون و 400 هزار خانوار درگير اين مشکلات بودند و پولهايشان در اين موسساتي بود که دچار مشکل شده بودند.
وي اظهار داشت: دولت قدمهاي بسياري بزرگي را در پايان دولت يازدهم و اوايل دولت دوازدهم برداشت در جلسات رؤساي سهقوه هم اين را بحث کرديم و کار را يک مقدار تسريع کرديم چون اين کار يک هماهنگي بين قوه مجريه، بانک مرکزي، قوه قضائيه و مجلس شوراي اسلامي است و همه بايد دست به دست هم دهيم تا اين مشکل حل شود.
98 درصد سپردهگذاران مشکلاتشان در ماهها يا هفتههاي اخير حل شده يا ميشود
رئيسجمهور تصريحکرد: خوشبختانه 98 درصد سپردهگذاران مشکلاتشان در ماهها يا هفتههاي اخير يا حل شده يا حل ميشود و البته آن 2 درصد که سپردهشان بالاي 100 يا 200 ميليون است حل شود و اموالشان برآورد شد. قوه قضائيه در اين زمينه بايد تسريع کند تا ببينيم مشکل آن 2 درصد چگونه حل و فصل شود به هر حال در اين زمينه در اين 100 روز 2 مسئله براي ما پيش رو قرار گرفت. يکي مسئله زلزله که قابل پيشبيني نبود و حادثه تلخي بود و در اين زمينه دولت بايد تلاش ميکرد و تلاش ميکند که اين کار را انجام دهد و مسئله دوم مشکل سپردهگذاران بود که زندگي آنها دچار مشکل شده بود که الحمدلله در هفتههاي اخير قدمهاي خوبي برداشته شده بود و تا 98 درصد مشکلشان حل است.
روحاني در پاسخ به سؤالي در خصوص نوسانات نرخ ارز و اينکه در چهار سال آينده چه قولي در اين خصوص به مردم ميدهيد اظهار داشت: نرخ ارز در طول دولت يازدهم به طور متوسط رقم بالايي نبود. بانک مرکزي اعلام کرده است که 5 يا 6 درصد به طور متوسط افزايش قيمت ارز داشته ايم.
در همه سالها در آذر و دي نرخ ارز بالا ميرود
وي با بيان اينکه در سال جاري در مقطعي به خاطر شايعاتي که ايجاد شد، نرخ ارز به طور غيرقابل پيشبيني رشد کرد، اظهار داشت: اما در عين حال اگر به آمار مراجعه کنيد خواهيد ديد که در همه سالها در آذر و دي نرخ ارز بالا ميرود و در بهمن و اسفند پايين ميآيد. امسال نيز از اين قاعده مثتنثي نيست.
رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه برنامه دولت اين نيست که از طريق افزايش نرخ ارز، درآمد کسب کند تصريح کرد: اين شايعاتي که در بين مردم وجود دارد مبني بر اينکه دولت باز پول کم آورده و دارد دلار را گران ميکند، ما اصلاً به دنبال اين نيستيم. البته در بازار اقتصاد هر کالايي به دلايلي از يک نوساني برخوردار است؛ نوساني که قابل قبول باشد.
روحاني ادامه داد: همه ارزهاي دنيا نرخهايي دارند که در طول سال ممکن است مقداري بالا يا پايين برود. ما هم جزء آن هستيم. اما اينکه نرخ ارز را به شکل تعمدي بالا ببريم تا درآمد دولت را تأمين کنيم چنين چيزي وجود ندارد.
وي با بيان اينکه در دولت يازدهم تلاش من اين بود که نرخ ارز را متعادل نگه داريم و در دولت دوازدهم نيز اينطور خواهد بود اظهار داشت: تلاش ما اين است که آنچه نياز عرضه ما است با درآمد عرضه متعادل باشد. البته درآمد عرضه خيلي بيشتر از نياز عرضه ماست. در واقع مواردي از قبيل نفت، ميعانات، صادرات غيرنفتي در مجموع درآمد ما بيشتر از نياز عرضه ما است. از اين نطر تراز ما مثبت است.
روحاني با بيان اينکه مردم نبايد نگران نوسان شديد نرخ ارز درآينده باشند تصريح کرد: برنامه دولت اين نيست و بناي افزايش نرخ ارز وجود ندارد.
رئيس جمهور، مهمترين اصل مدنظر دولت خود در اقتصاد را «آرامش» عنوان کرد و اظهار داشت: مردم بايد بتوانند آينده اقتصاد خود را ببينند و عدم قطعيت در اقتصاد پيش نيايد.
روحاني ادامه داد: مردم بدانند که تورم ما تک رقمي است. رشد اقتصادي مثبت است. نرخ ارز، نوسان شديد نخواهند داشت. از لحاظ روابط با دنيا، تلاش بر اين است که روابط ما با دنيا هر روز عادي تر باشد؛ هم در منطقه و هم در جهان.
وي با بيان اينکه در حال حاضر، نسبت به سالهاي گذشته روابط بهتري با دنيا داريم تصريح کرد: اين روابط را ادامه ميدهيم.
در حال حاضر وارادات ما مقداري بيشتر از صادرات است
روحاني وجود بازار در خارج از کشور را نکته بسيار مهمّي در اقتصاد توصيف کرد و اظهار داشت: اگر بخواهيم فقط براي فقط مصرف داخلي توليد کنيم، حتماً توليد ما نميتواند رشد مطلوبي داشته باشد و حتماً بايد بخشي از بازار بيرون را در اختيار داشته باشيم. البته در سالهاي اخير صادرات غير نفتي ما، وضع خوبي داشته است، به طوري که در در دو سال اخير، از واردات هم بشتر بوده است. امسال هم رشد صادرات ما خيلي خوب خواهد بود. البته در حال حاضر، وارادات ما مقداري بيشتر از صادرات است.
وي با بيان اينکه در زمينه نفت، گاز و انرژي شرايط ما بهتر است و در کشاورزي و صنعت نيز همينگونه است، اظهار داشت: تنها بخشي که ما در آن رشد نداشتهايم، مسکن بوده است که در 6 ماه اول امسال رشد آن مثبت بوده است و در معدن هم شاهد رشد مثبت هستيم که قبلا مشکل داشتيم.
روحاني افزود: در سرمايه گذاري، هميشه رشد ما منفي بوده است. اکنون و در ماههاي ابتدايي سال 96 رشد اقتصادي ما مثبت 7 است. در همه زمينهها قدمهاي خوبي برداشته شده است و بايد ادامه دهيم. بنابراين، مردم نبايد نسبت به شاخصهاي کلان اقتصاد نگراني داشته باشند.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: در حوزه فناوريهاي نو معاونت فناوري رياست جمهور گامهاي خوبي را برداشته و از طريق صندوق نوآوري و شکوفايي وامهايي به کارآفرينان داده ميشود و کارآفرينان بسياري از خارج جذب ميشوند.
وي افزود: امروز سالانه حدود 300 شخصيت علمي و کارآفرين از کشورهاي مختلف وارد کشورمان ميشوند و بسياري از اين افراد در ايران شروع به سرمايهگذاري کردهاند.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما در ساير فناوريها نيز در حال انجام کار به همين شکل هستيم به عنوان مثال در حوزه لوکوموتيو و واگنسازي در ايران با روسيه همکاري داريم و چند هزار واگن و چند صد لوکوموتيو در حال ساخت است. در زمينه ساخت خودرو با فرانسويها فعال هستيم و شرکتهاي همچون رنو و پژو در حال سرمايهگذاري هستند و سرمايهگذاري کردهاند و ما الان در حال توليد خودروي مشترک هستيم.
روحاني خاطرنشان کرد: در برخي از زمينههاي معدني نيز پيشرفتهاي بسيار خوبي داشتيم. درحوزه فولاد اين بحث مطرح است که ايران بخشي از بازار اروپا را در اختيار دارد و بخشي از فولاد ما به اروپا صادر ميشود.
وي افزود: همه بحثهايي که ما براي فاينانس مطرح ميکنيم براي تحول تکنولوژي حملونقل ما است. به عنوان مثال در حوزه راهآهن در هفتههاي اخير اين بحث نهايي شد که برقي شدن راهآهن تهران - مشهد چين 2 ميليارد دلار سرمايهگذاري ميکند و مراحل نهايي اين قرارداد طي شد.
رئيس جمهور اظهار داشت: در زمينه نوسازي ناوگان هوايي نيز گامهاي خوبي برداشته شده و بايد ادامه پيدا کند.
اساس سياست خارجي ما در دولت دوازدهم با دولت يازدهم متفاوت نيست
روحاني در پاسخ به سؤالي مبني براينکه تفاوت رويکرد دولت دوازدهم با دولت يازدهم در حوزه سياست خارجي به ويژه در حوزه منطقهاي چيست، خاطرنشان کرد: اساس سياست خارجي ما در دولت دوازدهم با دولت يازدهم متفاوت نيست. اساس سياست ما بر اين بوده که يک تعامل سازنده و عزتمندانه با دنيا داشته باشيم.
وي افزود: اساس سياست ما اين است که در منطقه مشکلاتمان را از طريق مذاکره حل و فصل کنيم و نه از طريق رويارويي؛ و ديگر اينکه بتوانيم منطقه را امن کنيم و مشکلات منطقه در حوزه ناامني را مرتفع کنيم.
رئيس جمهور اظهار داشت: کمکي که ايران به دولت، ملت و ارتش عراق کرد همکاري بود که براي ثبات منطقه انجام شد. کاري که بين ايران، عراق و ترکيه براي اقليم کردستان انجام شد از کارها و برنامههاي سه جانبه ما بود.
روحاني خاطرنشان کرد: الان در منطقه در کنار مبارزه با تروريسم کشورهاي خط مقاومت پيروزي بزرگي را به دست آوردند. ايران، عراق، سوريه و روسيه دست به دست هم دادند تا پايگاههاي اصلي داعش فرو ريخت. الان داعش در عراق و سوريه شهر يا پايگاه بزرگي را در اختيار ندارد. البته مشکل تروريسم به اين سادگيها حل و فصل نهايي نميشود و کار زيادي بايد انجام شود تا ما به نقطه مطلوب برسيم.
وي افزود: اساس سياست خارجي ما يک تعامل سازنده و عزتمندانه در جهان و در منطقه ايجاد صلح و ثبات است.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما امروز رابطه بسيار خوبي با اتحاديه اروپا را آغاز کردهايم و روابط سياسي، تجاري و بينالمللي با اتحاديه اروپا داريم. با روسيه روابط ما از گذشته بهتر است. با کشورهاي منطقه جز يکي دو کشور روابط بهتري داريم. با ترکيه و عراق روابط بهتري داريم. با افغانستان و پاکستان و قطر روابطمان بهتر است.
روحاني خاطرنشان کرد: با کشورهايي مثل عربستان نيز مشکلاتي داريم که اين مشکلات توسط آنها افزوده ميشود. عربستان به دنبال حل دو مشکل است و به اين دليل ايران را به عنوان دشمن خود معرفي ميکند.
مشکل اول عربستان شکستهاي اين کشور در منطقه است
وي افزود:مشکل اول عربستان شکستهاي اين کشور در منطقه است و اينکه ميخواهد سرپوشي بر روي اين شکستها بگذارد. عربستان در قطر، عراق، سوريه و اخيراً در لبنان ناموفق بود.
رئيس جمهور اظهار داشت: ثانياً مشکلات داخلي اين کشور است که مسائل داخلي عربستان مسائل حادي است و اختلاف در داخل اين کشور را شاهد هستيم و ميخواهند کشوري را به عنوان دشمن خودشان معرفي کنند و اين کار براي سرپوش گذاشتن بر روي شکستها و همچنين بحث مسائل داخلي انجام ميشود.
روحاني خاطرنشان کرد: ما در اينجا بايد هنرمندانه از اين مشکلات عبور کنيم البته کشور ما دست خودمان است اما اينکه در کشورهاي ديگر چه تحولاتي رخ ميدهد و چه حکومتي بر سر کار ميآيد و داراي چه تجربهاي است دست ما نيست و اينکه حکومت آينده آمريکا دست چه کسي است در اختيار ما نيست.
وي افزود: ما در يک موقعيت خوبي مذاکرات هستهاي را انجام دادهايم بعضيها فکر ميکردند ما عجولانه کار را به پيش ميبريم. در يک دولتي که دولت گذار از دموکراتها به جمهوريخواها بود ما توانستيم اين کار را انجام دهيم.
رئيس جمهور اظهار داشت: ما در هر مقطعي بايد منافع مليمان را در نظر بگيريم و نبايد از نظر سياسي عصباني شويم و نبايد فکر کنيم که ما در يک شرايط بحراني قرار گرفتهايم بلکه بايد حواسمان جمع باشد بايد خودمان را آماده کنيم.
براي مقابله با تهديدات احتمالي دوبال ديپلماسي و قدرت نظامي نياز داريم
روحاني خاطرنشان کرد: ما براي مقابله با تهديدات احتمالي دو بال نياز داريم بال ديپلماسي و بال قدرت نظامي و هر يک از اين بالها نباشد پرواز ناممکن است.
وي افزود: اگر قدرت نظامي ما زياد باشد و قدرت ديپلماسي ما ضعيف باشد ما نميتوانيم اين قدرت را نقد کنيم و در مقابل اگر قدرت ديپلماسي ما قوي باشد قدرت نظامي نداشته باشيم نميتوانيم در صحنه سياسي به اهدافمان برسيم بنابراين اين دو بال براي ما ضرورت دارد.
وي ادامه داد: بنابر اين دو بال براي ما ضرورت دارد دولت يازدهم دنبال تقويت هر دو بود. دولت دوازدهم هم همين را دنبال ميکند، دنبال اين است که قدرت نظاميمان را تقويت کنيم.
روحاني افزود: دولت يازدهم دولتي بود که از لحاظ پدافند هوايي يک تحول بزرگ با ورود S300 در کشور ايجاد کرد ضمن اينکه خودمان هم در داخل پيشرفتهاي خوبي در دولت يازدهم داشتيم. در دولت دوازدهم ما اين را ادامه ميدهيم.
قدرت نظاميمان را بايد افزايش دهيم
رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه قدرت نظاميمان را بايد افزايش دهيم،گفت: البته قدرت اصلي ما مردم ما هستند اما در عين حال ما نيازمند به قدرت نظامي هستيم قدرت ديپلماتيک ما هم همين طور. اين دو قدرت دو بال است براي حرکت کشورمان در مسائلي که در منطقه و جهان پيش روي ما است يا در آينده خواهد بود.
روحاني در پاسخ به اين سوال که عدهاي معتقدند در برجام اروپاييها و آمريکاييها يک تقسيم کار پليس خوب و بد کردهاند و موضع مشخص ما امروز در مقابل برجام چيست، بيان داشت: همين طور که در يک سخنراني تشريح کردم دربرجام يک موفقيتهايي را به دست آوريم که غير قابل تخريب است.
وي اضافه کرد: يعني اين موفقيتها هيچ وقت از بين نميرود براي هميشه در کشور و در تاريخ ما باقي مانده است اولا ما يک معضل بزرگ بينالمللي را که آنها به عنوان يک بحران بينالمللي مطرح ميکردند پاي ميز مذاکره حل کرديم اين يک موفقيت ديپلماتيک براي ما است و هيچ وقت از بين نميرود مثل جنگ 8 ساله که ما رفتيم در مقابل دشمن پيروز شديم و اين موفقيت در تاريخ ما ثبت شده است و هيچ وقت از تاريخ ما از بين نميرود.
وي اظهار داشت: ما پيروز شديم و ثابت کرديم دروغ نميگوييم دشمنان ما دروغ ميگفتند ما دنبال سلاح هستهاي نبوديم اين مسئله هيچ وقت از بين نميرود ما توانستيم قطعنامههاي سازمان ملل عليه خودمان را لغو کنيم و لغو کرديم و تمام شد.
وي اضافه کرد: ممکن است در آينده ما باز قطعنامه داشته باشيم ما که نميتوانيم 20 سال بعد را پيشبيني کنيم ولي قطعنامههايي که بود را لغو کرديم اين يک موفقيت است ما پس از برجام در زمينههاي اقتصادي حرکتهاي بسياري داشتيم که سرمايهگذاريهاي خارجي در ايران انجام گرفته و توافقات بانکي انجام شده و فناوري در کشور ما آمده است.
ميعانات گازي ما روي آب بود برجام که آمد همه را فروختيم
روحاني خاطرنشان کرد: نفت را به اندازهاي که ميخواستيم توليد ميکنيم و ميفروشيم ميعانات گازي ما روي آب بود برجام که آمد همه را فروختيم. به هر حال درآمد ما در کشور اضافه شده اداره کشور بدون اين موفقيتها بسيار سختتر بود نه اينکه اگر برجام نبود نميتوانستيم کشور را اداره کنيم يک گشايشي بود که ايجاد شد و از اين گشايش ما استفاده کرديم.
وي افزود: حال در برجام چه اتفاقاتي در آينده خواهد افتاد اين خيلي مهم است که دولت آمريکا بعد از حدود يکسال که سر کار آمده است همه تلاشش بر اين بود که برجام را از بين ببرد تا امروز نتوانسته است. اين معنياش اين است که يک توافق بسيار مستحکمي است و به سادگي نميشود اين توافق را از بين برد از اين مهمتر موضعگيري دولت آمريکا در مقابل برجام و ايران که انجام داد و ابراز دشمني کرد چه کساني در دنيا از آمريکا حمايت کردند و چه کساني از خط ايران و برجام حمايت کردند. شما در دنيا ميبينيد 2 يا 3 کشور و يک رژيم اينها آمدند از آمريکا حمايت کردند.
روحاني با تأکيد بر اينکه کل اتحاديه آمريکا روبهروي آمريکا ايستاد اظهار داشت: اتحاديه اروپا، روسيه، چين و کشورهاي مختلف دنيا روبروي آمريکا ايستادند در سازمان ملل دو نطق ايراد شد يک نطق آقاي ترامپ ايراد کرد يک نطق رئيسجمهور ايران انجام داد اين دو با هم در دنيا مقايسه شد هيچکس در سازمان ملل نبود و هر که ما را ديد و هر که شنيديم در اينکه ايران منطقي، مؤدب و در چارچوب با دنيا حرف زده و رئيس جمهور آمريکا با شيوه غيرمنطقي با ملت ايران حرف زده است.
وي اضافه کرد: ما يک موفقيت بزرگي در سياست خارجي داشتيم در برابر اين موفقيت ما بايد همه تلاشمان را به کار گيريم که در قدمهاي بعدي هم دشمن ناموفق باشد تا امروز بدخواهان برجام در دنيا و عمدتاً در منطقهاي که اسرائيل و عربستان است و در بيرون هم تندروهاي آمريکا هستند موفق نبودند ما همه تلاشمان را در اين زمينه به کار ميگيريم اما در عين حال روزي هم اگر مشکلي برايش پيش بيايد برنامههاي لازم را پيشبيني کردهايم.
وي در پاسخ به اين سوال مبني بر اينکه در زمان کارزار انتخابات در مورد استفاده از نيروهاي جوان و زنان در سطوح عالي کشور و ايجاد کابينه هماهنگ اظهار داشت: قول من به مردم اين بود که در زمينه دولت دوازدهم مثل دولت يازدهم دولت من حزبي، جناحي نباشد بلکه فراجناحي باشد. به همان صورت عمل کردم. بر مبناي شايستگيهايي که من تشخيص ميدادم و مشورتهايي که کردم وزرا را انتخاب کردم برخلاف آنچه شايع بود در بيرون که روي من فشارهايي است که فلان وزير را انتخاب کنم و يا نکنم من بر مبناي آنچه که ميديديم مصلحت جامعه ما است عمل ميکنم و عمل ميکردم.
روحاني اضافه کرد: در اينجا ميخواهم بر اين نکته تأکيد کنم کشور هيچ چيز واجبتر از انسجام، يکپارچگي و وحدت ملي نيست ما بايد اختلافاتمان را کم کنيم و اختلافات را کنار بگذاريم و همه احزاب، جناحها، طوايف، اقوام، زن و مرد در کنار هم باشيم و بر اين نکته در اين ايام و اين شرايط بيش از اوقات ديگر تأکيد ميکنم.
رئيسجمهور بيان داشت: اين وحدت و انسجام و توازن بين قوا و نيروهاي مسلح براي ما بسيار مهم است من تلاشم در دولت دوازدهم براي مذاکره جديتر با دو قوه ديگر بيشتر بوده است مذاکره من با نيروهاي مسلح چه سپاه و چه ارتش و بسيج بيشتر بوده و بيشتر خواهد بود ما نياز به يک وحدت و اتحاد بيشتر در اين شرايط داريم.
اشتغال بانوان در دولت قبل از يازدهم منفي بوده است
روحاني خاطرنشان کرد: آن چه که من قول دادم اين بوده است که زنها در اشتغال بتوانند فضاي مناسب داشته باشند. اولا خدمت همه بانوان عزيز سراسر کشور اعلام ميکنم که اشتغال بانوان در دولت قبل از يازدهم منفي بوده است و در دولت يازدهم حضور زنها در زمينه اشتغال پررنگ بوده است. از سال 93 تا 96 که به طور متوسط 685 هزار اشتغال داشتهايم از اين تعداد 307 هزار به طور متوسط خانمها بودهاند يعني اشتغال خانمها قابل ملاحظه بوده است و شامل حدود نصف اشتغال ما ميشود و قول دادم در مديريتها از بانوان بيشتر استفاده کنيم آنها اين استعداد و قدرت را دارند هم در دولت تلاش من در اين بوده تا از بانوان استفاده کنيم.
وي تصريح کرد: براي اولين بار شاهد هستيد که در وزارت نفت يک مقام ارشد يک خانم است، 4 وزارتخانه ديگر معاونينشان از خانم است البته همه وزرا مکلف هستند که دو نفر از معاونين و يا مشاورين ارشد خود را از خانمها بگذارند. در هواپيمايي يک شرکت به اين مهمي را يک خانم اداره ميکند. تلاش ما بر اين است که در سطوح مديريتي خانمها بتوانند حضور بيشتري داشته باشند.
وي در مورد حضور جوانان در عرصههاي مديريت کشوري گفت: ما در دولت دوازدهم براي اولين بار يک جوان تحصيلکردهاي که متولد دهه 60 بود را به عنوان وزير به مجلس شوراي اسلامي معرفي کردم که خوشبختانه مجلس هم به او رأي اعتماد داد و اين يک نمونه است براي اينکه کل مديران ارشد ما هم از لحاظ جوانتر شدن و هم از لحاظ اينکه خانمها بتوانند مديريت را بر عهده بگيرند و هم از لحاظ اقوام و اقليتهاي مختلف بتوانند کار را در دست بگيرند.
روحاني يادآور شد: در انتخابات هم خانمها و هم جوانها و هم اقليتهايي که ما به عنوان اقليتهاي مذهبي و ديني و اقوام مختلف از آنها ياد ميکنيم سنگ تمام گذاشتند من هيچ وقت اين را فراموش نخواهم کرد. تلاش آنها و وعده خودم را فراموش نميکنم. در دولت دوازدهم از اقوام،خانمها و جوانان نسبت به دولت يازدهم بيشتر استفاده خواهيم کرد در اين 100روزه هم همين طور بوده است. خوشحالم که وزاريي که به مجلس شوراي اسلامي معرفي کردم به اين وزرا رأي دادند رأي وزرا کم و کمسابقه بود بنابر اين همکاري سه قوه به ويژه همکاري دولت با مجلس در زمينه اداره کشور بسيار مهم است و اين همکاري را ادامه خواهيم داد.
برنامه طرح تحول سلامت ادامه خواهد يافت
روحاني در پاسخ به مسائل به وجود آمده پيرامون طرح تحول سلامت گفت: برنامه طرح تحول سلامت ادامه خواهد يافت و ما در دولت دوازدهم همان مسير را براي خدمات بيشتر، ارزانتر و فراگير ادامه ميدهيم. همانطور که در دولت يازدهم ديديد مردم با هزينه کمتري مشکلاتشان مرتفع شد. در دولت دوازدهم هم همين جور ادامه خواهيم داد. ممکن است درصدي که از مردم ميگيرند يک درصد بالاتر و يا پايينتر رود ولي به هر حال اين روند را ادامه ميدهيم.
وي ادامه داد: در اينکه از متخصصين در بيمارستانهاي دولتي در غير ساعات صبح استفاده شود و شبانهروز حضور داشته باشند به همين صورت ادامه خواهيم داد اعزام متخصصين به بخشهاي مختلف در نقاط دوردست ادامه خواهد يافت. اين طرحها تغيير نخواهد کرد.
روحاني افزود: اين به معناي عدم وجود مشکلات نيست مشکلاتي در طرح تحول سلامت داشتهايم که عمدتاًدر نقش بيمهها بوده است. دليل اصلياش ما در بيمه برنامهريزي ما بر اين بود که 11 ميليون نفري که بيمه نيستند بيمه شوند و اين را من دستور دادم و دنبال کردم.يعني 6 ميليون نفر از بيمههاي ديگر رها کردند و اينجا به خاطر مجاني بودن ثبتنام کردند من يک بار سنگين را بر روي دوش دولت گذاشتم.
امروز در تأمين پرداختيهاي بيمه مشکل داريم
رئيسجمهور بيان داشت: ما امروز در تأمين پرداختيهاي بيمه مشکل داريم اما اين مشکل را مرتفع خواهيم کرد اين نيست که در اين مشکل باقي بمانيم تا پايان امسال قدمهاي خوبي را بر خواهيم داشت طرح تحول سلامت ادامه خواهد يافت به دليل اينکه اين طرح يکي از همان يارانههاي غيرنقدي که من اشاره کردم اين طرح است در سايه اين طرح مردم مييتوانند ارزانتر به دارو برسند و ارزانتر به درمان برسند.
وي تصريح کرد: در طرح تحول سلامت ما در دولت يازدهم نياز به يک تحول بزرگ در بخش بهداشت داشتيم البته سلامت هم بهداشت، درمان و سلامت است ما در زمينه درمان در دولت يازدهم سرمايهگذاري کرديم در دولت دوازدهم آن راه را بايد ادامه دهيم بايد در بخش بهداشت و آموزش سرمايهگذاري بيشتري کنيم.
روحاني با اشاره به موضوع قيمت نان گفت: با تصميمي که اتحاديه و برخي ستادها گرفتند مخالفت کردم چون مطالعات کافي نشده بود ما از يک جا يارانه خريد تضميني گندم را داريم گندم را اگر بخواهيم از خارج وارد کنيم تقريبا 700 تومان براي ما تمام ميشود از داخل که خريد ميکنيم حدود 1400 تومان است يعني دو برابر قيمت جهاني ما داريم گندم را از کشاورز خريداري ميکنيم از آن طرف گندم را که به نانوا ميدهيم با قيمت پايين ميدهيم به دليل اينکه مردم با نان گران مواجه نشوند.
با طرح افزايش قيمت نان مخالفت کردم
وي بر همين اساس خاطرنشان کرد: در طرح تحول سلامت نياز داريم که در زمينه بهداشت هم تحول داشته باشيم. در دولت قبلي در بخش درمان سرمايه گذاري کرديم و در دولت دوازدهم بايد در بخش بهداشت و آموزش سرمايهگذاري کنيم. در زمينه بهداشت بايد بتوانيم نان با کيفيت و آرد مغذي توليد کنيم. من با طرح افزايش قيمت نان مخالفت کردم، چرا که براي ما مهم بود مردم در نيازهاي اصليشان با گراني قابل توجه مواجه نشوند.
روحاني در پاسخ يه اين سؤال که برنامه شما براي کنترل فساد، افزايش شفافيت و ايجاد فضاي رقابتپذيري و سالم در اقتصاد چيست اظهار داشت: يکي از راههاي مبارزه اصلي با فساد، ارتباطات صحيح مردم با همديگر است.
وي با بيان اينکه در ارتباط با فضاي مجازي تلاش ما اين است که فضاي بازتري ايجاد شود اظهار داشت: به جاي فروش اشتراک به فکر فروش پهناي باند هستيم و از 10 آذرماه، مردم با قيمت کمتري ميتوانند از اينترنت استفاده کنند.
روحاني افزود: البته در ارتباط با اين فضا، بايد حواسمان جمع باشد، دقت کنيم و به جوانان آموزشهاي لازم را بدهيم. مدارس آموزشهاي لازم را به دانشآموزان بدهند. با اين حال، فضاي مجازي براي آگاهي مردم مفيد است. در يک جايي و در گوشه اي مشکلي بوجود ميآيد و هر کسي با گوشي خود تبديل به يک رسانه ميشود و فعاليت ميکند. ما بايد اطلاعات لازم را در اختيار مردم قرار دهيم.
همهي دولت بويژه بخش اقتصاد را به اتاق شيشهاي ميبريم
رئيس جمهور با بيان اينکه تصميم ما در دولت دوازدهم، هم در اجراي حقوق شهروندي و هم مبارزه با فساد اين است که همهي دولت، مخصوصاً بخش اقتصادي را به اتاق شيشهاي ببريم تصريح کرد: همه مردم بايد بدانند که دولت چهکار انجام ميدهد. بايد برنامه ريزي کنيم تا از زماني که يک طرح را تخصصي ميدهيم تا زماني که خزانه بودجه آن را پرداخت ميکند همه اطلاعات آن در اختيار مردم قرار گيرد. اينکه چگونه اين طرح اجرا ميشود و بودجه آن چه مقدار است و چگونه خرج ميشود در همه طرحهاي عمراني، اطلاعات را در اختيار مردم قرار ميدهيم. اين اتفاق، هم در ارتباط با قراردادها رخ خواهد داد هم مناقصات و مزايده ها.
روحاني، شفافيت را عاملي مهمّ براي مبارزه با فساد توصيف کرد و اظهار داشت: فرهنگسازي و تقويت رسانهها عامل بزرگي در مبارزه با فساد است.
وي ادامه داد: رسانه ها، روزنامه ها، فضاهاي مختلف و خبرگزاريها بايد در زمينه اطلاعراساني و نقد آزاد باشند. در سياست داخلي که در دولت يازدهم دنبال ميکرديم و وعده اي که مردم داديم، اين بود که اولاً رفتار من جناحي نباشد بلکه فراجناحي باشد، ثانياً آزادي در جامعه بشتر شود.
روحاني با تأکيد بر اينکه بايد فضاي نقد بر جامعه حکمفرما باشد، تصريح کرد: مردم بايد بتوانند به راحتي انتقاد کنند. انتقاد به معناي تخريب نيست. خداي ناکرده به معناي تهمت و دروغ گفتن نيست. دولت کاري را انجام ميدهد و طرف ميخواهد بگويد اين کار، داراي اين اشکالات است. بنابراين شفافيت و اطلاع رساني، دو عامل مهمي است که در زمينه فساد ميتوانيم از آن استفاده کنيم و شرايط کشور را تغيير بدهيم
وي افزود: البته فسادهاي ديگري هم نظير قاچاق و موارد ديگر است وجود دارد که ما داريم تلاش ميکنيم که اينها کاهش پيدا کند. هماهنگي همه قوا براي مبارزه با فساد ضروري است و ما اين هماهنگي را انجام خواهيم داد.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي در مورد علت منظم برگزار شدن جلسات سران قوا و مهمترين موضوعاتي که مطرح ميشود اظهار داشت: البته در دولت يازدهم هم جلساتي با رؤساي دو قوه ديگر داشتم اما در دولت دوازدهم يکي از تصميمات ما در اين 100 روز اين شد که اين جلسات را بيشتر کنيم و به صورت منظم ادامه پيدا کند. دفاتر سه رئيس قوه، مصوبات را دنبال و پيگيري ميکنند. ما مصبات مکتوب داشته ايم و به دنبال اجراي آنها هستيم.
روحاني ادامه داد: درست است که قوا از هم مستقل هستند اما اين قوا بايد با هم کار کنند و تعامل کنند. هم تعامل قوا لازم است و هم توازن آنها. وقتي که ما جلسه سران قوا را برگزار ميکنيم بسياري از مسائلي که در بروکراسي اداري طول ميکشد تسريع پيدا ميکند. در مورد مؤسسات غير مجاز، همين جلسات باعث شد که بين قوه قضاييه و مجريه هماهنگي بيبشتري ايجاد کنيم و بتوانيم مشکل مردم را سريع تر حل کنيم.
وي با بيان اينکه در زمينه اقتصادي، تصميم اساسي ما در اين جلسات اين است که امنيت بيشتري در زمينه اقتصاد براي مردم تأمين کنيم، تصريح کرد: نبايد اجازه دهيم به بهانه هاي کوچکي در بخش اقتصادي کارآفرينان ما دچار مشکل شوند.
روحاني افزود: البته راجع به مسائل سياسي و منطقه اي و جهاني هم در جلسات سران قوا، بحث ميشود. در شرايط فعلي نياز به مشورت بيشتري داريم.هدف اصلي ما اين است که برنامه هايمان را راحت تر پيش ببريم.
وي بودجه سال 97 را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: قبل از نهايي شدن بودجه در دولت بسياري از مباحث اصلي در جلسه رؤساي قوا انجام شد.
روحاني با بيان اينکه هدف اصلي، تسهيل امور کشور، حل مشکلات و هماهنگي بيشتر بين قوا است تصريح کرد: من رابطهام را با نيروهاي مسلح نيز بيشتر کردهام، چون اين رابطه ميتواند به ما کمک کند براي مسائل مختلف اجتماعي و سياسي و حتي اقتصادي.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي در خصوص آسيبهاي اجتماعي اظهار داشت: آسيبهاي اجتماعي، مخصوصاً اعتياد، افزايش طلاق، فقر و حاشيه نشيني مسائل مهمي هستند. از لحاظ تشکيلاتي اولاً خود رهبر معظّم انقلاب وقت گذاشتند و جلساتي را 6 ماه يکبار با مسئولين مختلف برگزار ميکنند.اين تأثير گذار بود و بسياري از دستگاه ها حرکات سريعتري داشتهاند.
روحاني ادامه داد: از لحاظ تشکيلاتي، آسيبهاي اجتماعي قبلاً تحت وزارت کشور بود. اکنون تبديل به شوراي اجتماعي شده است و مسئوليت آن به عهده رئيس جمهور است. البته قائم مقام رئيس جمهور در اين شورا، وزير کشور است.
وي با بيان اينکه از سال گذشته قدمهاي بسيار خوبي در زمينه آسيبهاي اجتماعي برداشته ايم و آمارها اخيراً در ارتباط با بسياري از آسيبها، کاهش را نشان ميدهد اظهار داشت: اين مسئله مهمي است و حتي اگر بتوانيم رشد آن را متوقف کنيم و در حد سال گذشته باقي بماند اين خودش يک پيشرفت است. در بسياري از آسيب ها رشد منفي و مقداري کاهش داشته ايم که خيلي اميدوار کنندهاست.
روحاني ادامه داد: در مواد مخدر که ستاد آن مسئوليت مستقيم را برعهده دارد و رياست آن با رئيس جمهور است که در هفته آينده جلسه خواهيم داشت و جلسات را ادامه ميدهيم.
رئيس جمهور يکي از مسائل مهم دولت دوازدهم را مبارزه با آسيبهاي اجتماعي دانست و اظهار داشت: البته در اين مبارزه، قواي ديگر بايد مشارکت داشته باشند.
وي ادامه داد: شرايط سال گذشته و آمارها، ما را اميدوار کرده است که اولاً اولويت بندي کنيم، ثانياً مسائلي که ميان بخشي است، برنامه ريزي شده است که يک دستگاه، مسئول اصلي باشد و بقيه به آن کمک کنند. بودجه اي هم براي سال آينده پيش بيني خواهد شد که بتوانيم معضلات اجتماعي را مهار کنيم.
روحاني با اشاره به روز دانشجو اظهار داشت: اين روز در دولت يازدهم زنده شد. مدتي بود که 16 آذر تعطيل بود و اجتماعات کوچکي در برخي دانشگاه ها برگزار ميشد. در دولت يازدهم زنده شد. در همه دانشگاهها و دانشگاه هاي بزرگ ما مراسم داريم و شخصيت هاي مختلف از جناح هاي مختلف سخنراني ميکنند و دانشجويان نظراتشان را بيان ميکنند.
وي ادامه داد: هدف ما در دانشگاه چند چيز است که به وزير هم قبل از معرفي به مجلس تأکيد کرده ايم.دانشجوي ما در پايان دانشگاه بايد داراي يک مهارت باشد. قبل از اينکه به فکر شغل آينده خود باشد خودش بتواند کارآفرين باشد. امروز خوشبختانه شرکت هاي دانش بنيان خيلي از دانشجويان را دارند جذب ميکنند. قبل از اينکه حتي دوره کارشناسي را تمام کنند.
روحاني با بيان اينکه بايد فضاي باز در اختيار دانشجويان قرار گيرد اظهار داشت: دانشجو را نميتوانيم محصور کنيم در افکار يا سياست خاصي اظهار داشت: افراد وقتي که از دبيرستان به دانشگاه ميآيند احساس جديدي دارند که احساس مسئوليت است. من سال اولي که از حوزه به دانشگاه رفته بودم اين احساس را ميديدم.
وي افزود: هم دانشجويان بايد وارد بحثهاي اجتماعي و سياسي شوند و نظراتشان را اعلام کنند و هم آزادي عملي بيشتري بايد داشته باشند. در شرايط فعلي نبايد به خاطر مسائل جناحي و سياسي بگذاريم بين دانشجويان فاصله باشد. اشکال ندارد نظرات و تفکرات مختلف باشد اما دوستانه در کنار هم باشند و همه جناح ها احساس کنند که نظام و حکومت و دولت همه پشتيبان آنها هستند. اينطور نيست که نظام، پشتيبان يک جناح و مخالف يک جناح ديگر باشد. همه جناح ها بايد احساس برابري و عدالت در فضاي دانشگاه داشته باشند.
روحاني ادامه داد: البته دانشگاه نيازهايي به کمک نيز دارند از لحاظ تحول در آزمايشگاهها، کتابخانه ها، وسايل کمک آموزشي که در بودجه امسال بودجه اي را براي نوسازي آزمايشگاه در دانشگاه پيش بيني ميکنيم.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي در مورد عمل به وعدههاي انتخاباتياش خاطرنشان کرد: اصول وعدههاي انتخاباتي در کتاب برنامه دولت دوازدهم آمده بود و من هم همان وقت هم اعلام کردم که مبناي من برنامههايي است که در اين مجموعه آمده و در اختيار مردم قرار گرفته است.
وي افزود: در غير از اين برنامهها من وعدههاي شفاهي هم به مردم دادهام. من هيچ يک از وعدهها را يادم نرفته وعدههاي اساسي را که به مردم دادهام فراموش نکردهام و وظيفه خودم ميدانم تا آنها را دنبال کنم و آنها را دنبال خواهم کرد.
رئيس جمهور اظهار داشت: اينکه بعضي فکر ميکنند ما در موقع انتخابات آمديم به خاطر اينکه رأي مردم را جذب و جلب کنيم شعاري را به مردم گفتيم و عمل نکرديم آيا دنبال آن نيستيم که به اين شعارها عمل کنيم؛ من براي اجراي تمام شعارها هم پيگير هستيم و هم در ضمن مصوبات دولت و در ضمن لوايحي که به مجلس ميدهم و در ضمن برنامهريزيهايي که انجام ميدهيم، دنبال ميکنم.
روحاني خاطرنشان کرد: بخشي از اين وعدهها را در 100 روز توانستيم انجام بدهيم بخشي از اين وعدهها جزو برنامههايي است که تا پايان امسال انجام و يا در سالهاي بعد دنبال ميشود.
وي افزود: البته برخي از مسائل بوده که در اجتماعات انتخاباتي مردم آن را مطرح کردند يا خود من مطرح کردم که اجراي آنها نياز به يک هماهنگي بيشتر بين همه ارکان حکومت دارد.
رئيس جمهور اظهار داشت: من آنها را نيز هم دنبال کردهام و هم دنبال ميکنم و هم فضاي بهتري حتي در زمينههايي که مردم گاهي شعار ميدادند امروز شاهد هستند البته هنوز تا آنجايي که مردم خواستهاند ما فاصله داريم و آن را دنبال خواهيم کرد.
روحاني خاطرنشان کرد: هماهنگي دولت با شهرداري تهران در دولت دوازدهم بهتر از قبل است و ما ميتوانيم از اين فضاي برادري و هماهنگي استفاده بيشتري کنيم.
وي افزود: در اين 100 روز در حوزه کشاورزي تحولات بسيار خوبي را داشتيم، هم گندم کشاورزان را خريداري کرديم و هم توانستيم همه پول آنها را پرداخت کنيم و حدود 11 هزار و 600 ميليارد تومان پول گندمي است که ما از کشاورزان خريدهايم و همه آنها را پرداخت کردهايم.
رئيس جمهور اظهار داشت: من از همه وزرا و معاونين ميخواهم که همه برنامهايي را که در اين 100 روز انجام دادهاند و برنامههايي که براي سال جاري تا پايان سال و براي چهار سال مدنظر دارند براي مردم توضيح دهند.
روحاني در پايان خاطرنشان کرد: دولت دوازدهم در احکام وزرا يک پيوست و حکم به آنها ابلاغ کردم که هر وزيري بر مبناي پيوست و حکم بايد فعاليت کند و بايد به طور منظم آن را گزارش کند تا مردم بدانند چه کاري در اين 100 روز انجام شده و چه کاري براي آينده مدنظر ما است.
انتهاي پيام/